In samenwerking met Face to Face kliniek 06:50 Zorg, Life Sciences & Health

‘De juiste zorg op de juiste plek’

Een kliniek voor kaakchirurgie, implantologie en cosmetische aangezichtschirurgie is redelijk uniek in Noord-Nederland. Bijna twee jaar geleden vestigde Face to Face kliniek zich op het Europapark in Groningen. Vanuit een prachtig pand, dat goed bereikbaar is met de auto, de fiets en het openbaar vervoer, biedt Face to Face kliniek een oplossing voor iedereen die wensen heeft voor zijn of haar uiterlijk. “We zijn geen concurrent voor ziekenhuizen, maar vullen elkaar juist aan”, zegt implantoloog Dimitri Dietvorst. “Wij kunnen een deel van de behandelingen hier uitvoeren, zodat er in de ziekenhuizen meer ruimte ontstaat voor complexere zorg. Er is krapte op de arbeidsmarkt en een gebrek aan ruimte in de ziekenhuizen, waardoor wachtlijsten kunnen ontstaan, terwijl de vraag naar zorg toeneemt. Daarom is het prettig dat mensen nu ook bij Face to Face kliniek terecht kunnen. Daarnaast ligt het uitvoeren van cosmetische ingrepen, veelal onverzekerde zorg, in ziekenhuizen gevoelig.

Aanpak bijzonder
Face to Face kliniek kent twee afdelingen: de Cosmetische Aangezichtschirurgie, denk aan een ooglidcorrectie, een facelift of een filler, en de afdeling Kaakchirurgie en Implantologie, gericht op mensen die problemen hebben met hun gebit of kaak. Er wordt zowel verzekerde als niet-verzekerde zorg geleverd. De aanpak van Face to Face kliniek is bijzonder. Comfort, een persoonlijke aanpak, benaderbaarheid en heldere communicatie staan voorop, ook na de behandeling. “Iemand die hier binnenloopt, moet zich meteen prettig voelen”, geeft MKA-chirurg Rutger Schepers aan, die vol trots een rondleiding geeft door de kliniek. Wat opvalt zijn de frisse kleuren, perfecte hygiënische omstandigheden en de aanwezigheid van de meest moderne apparatuur.

Realisme
De aanpak van Face to Face kliniek kenmerkt zich door realisme. Rutger Schepers, MKA-chirurg: “Cosmetische chirurgie, maar ook de kaakchirurgie en implantologie, draait om een vakkundige behandeling. Maar wat wij minstens zo belangrijk vinden is het eerste gesprek, waarin wensen worden uitgesproken en wij het verhaal daarachter willen begrijpen. Vervolgens beoordelen we of we een geschikte behandeling kunnen bieden, wat de cliënt kan en mag verwachten, en welke risico’s er aan ingrepen verbonden zijn. Dit eerste gesprek vinden wij essentieel voor het beste resultaat, het zorgt namelijk voor realistische verwachtingen en ook dat de cliënt een weloverwogen beslissing kan nemen.”

“Uit een enquête die we recent hebben gehouden, scoorden we hoog op ontvangst, professionaliteit en klantvriendelijkheid, dat is een mooie opsteker”, zegt MKA-chirurg Johan Jansma. “We willen dat mensen zich hier prettig voelen, daar begint het mee. Veel cliënten komen uit eigen beweging naar ons toe. We hebben namelijk korte wachttijden, dat spreekt aan.”

Rutger geeft aan dat patiënten eraan moeten wennen dat ze voor kaakchirurgische zorg ook naar een kliniek kunnen. “Ze zijn van huis uit gewend om naar het ziekenhuis te gaan, ook vanuit het idee dat een kliniek meer geld kost. Dat is bij Face to Face kliniek niet het geval. Alle zorg die wij verlenen is nooit duurder dan in het ziekenhuis, dat willen we ook niet. De tarieven worden bovendien vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.”

Combinatie van behandelingen
Wat bij Face to Face kliniek ook sneller kan, is een combinatie van behandelingen. Dimitri: “Wij kunnen bijvoorbeeld implantaten meteen na verwijdering van een gebitselement plaatsen en daar desgewenst direct een 3D-geplande tijdelijke kroon op vervaardigen, omdat alle expertise daarvoor onder één dak zit. We merken dat er daardoor ook cliënten van buiten onze regio komen, terwijl de cosmetische patiënten grotendeels uit de eigen regio komen.” Overigens komt 90 tot 95 procent van de kaakchirurgische en implantologische patiënten op verwijzing van reguliere tandartsen. “Zijn er nieuwe ontwikkelingen, dan willen we daar onze verwijzers ook in meenemen.” Begin oktober organiseren we dan ook een eventavond, waarbij twee implantologische behandelingen worden uitgevoerd en tandartsen live kunnen meekijken. Ook op cosmetisch gebied wil Face to Face kliniek voorop lopen. “Johan en ik zitten in een landelijke werkgroep”, zegt Rutger. “We worden gevraagd voor lezingen, doen onderzoek en willen onze kennis graag delen met collega’s.” Daarom organiseren zij begin oktober bijvoorbeeld een cursus voor collega-MKA-chirurgen.

Comfort
“Er is veel vraag naar de zorg die wij leveren”, besluit Gerald. “Dat weten we omdat wij ook als mond-, kaak- en aangezichtschirurgen werkzaam zijn in het Martini Ziekenhuis. En dat zien we aan de groei die wij in de afgelopen periode hebben meegemaakt. Uiteindelijk heeft de patiënt de keuze waar hij of zij zich wil laten behandelen. Mensen die onze kliniek inmiddels hebben bezocht, zullen beamen dat het minder een ziekenhuisuitstraling heeft en meer gericht is op comfort.” Dimitri: “We hopen dat mensen over hun behandeling gaan denken: als het niet noodzakelijk is om naar een ziekenhuis te gaan, dan wil ik dat het bij Face to Face kliniek gebeurt! Dat is waar wij naar streven.”

facetofacekliniek.nl

(Visited 180 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten