In samenwerking met AVIA Weghorst 15:02 Energietransitie, Transport en Logistiek

AVIA Weghorst heeft de oplossing voor mobiliteit, nu en straks

AVIA Weghorst richt zich op het ontzorgen van haar klanten. Van allerlei fossiele brandstoffen tot en met hypermoderne laadpleinen. Met de AVIA Card in je zak kun je gerust op weg, in Nederland en in Europa. Maak kennis met een familiebedrijf dat klaar is voor vandaag en voor de toekomst.

Een familiebedrijf waar transities in de genen zitten. Een bedrijf met korte lijnen, waar het persoonlijke telt. Aandacht voor elkaar en voor de klant, van klein tot groot. Weghorst begon negentig jaar geleden als verkoper aan de deur van turf en kolen, na de Tweede Wereldoorlog ging dit over op vloeibare verwarmingsbrandstoffen. In de jaren zestig wordt er aardgas in Slochteren gevonden en langzaamaan worden huishoudens aangesloten op aardgas. Door deze verandering gaat Weghorst zich op vloeibare motorbrandstoffen richten. Met Niek Weghorst aan het roer als vierde generatie, kiest het bedrijf vijf jaar geleden voor de volgende stap, de rol als transitiepartner en focus op niet fossiel vervoer. In 2016 onderstreept het landelijk opererende bedrijf uit Enschede zijn groei- ambities met de overname van 33 tankstations in Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel van ODN. Daarmee kwam het aantal tankstations landelijk op 365 AVIA stations, waarvan er 140 van Weghorst zijn. De strategie past in het kunnen aanbieden van iedere denkbare oplossing voor wegtransport. Dat gebeurt door te blijven voorzien in fossiele brandstoffen, gebaseerd op de 8 miljoen liter voorraad op het eigen depot in Enschede, voor retail en groothandel. En door fors te investeren in niet- fossiele oplossingen, zoals diverse soorten biobrandstoffen en oplossingen voor elektrisch laden. Dat doet AVIA Weghorst met AVIA Volt, eigen modulaire laadsystemen voor thuis, voor VVE’s en natuurlijk voor bedrijven. Leonie Kamp, verantwoordelijk bij AVIA Weghorst voor marketing & retail: ,,We zijn een klassieke brandstoffenleverancier, met een onbegrensde nieuwsgierigheid naar het nieuwe. We zijn gewend om te schakelen en blijven gefocust op het bieden van oplossingen om transport en mobiliteit mogelijk te maken. Wat elektrisch vervoer betreft moet dat vooral moeiteloos zijn. Klanten ontzorgen met slimme, eenvoudige laad- en gebruiksoplossingen.”

Dat niet iedereen al toe is aan de transitie van fossiel naar elektrisch, begrijpen ze bij AVIA Weghorst heel goed. ,,Dat hoeft ook niet. Het gaat er om elkaar mee te nemen in wat er kan en in wat er komt. Iedereen volgt zijn eigen pad”, stellen accountmanagers Jeroen de Boer en Jarno Bloemert. De Boer neemt in het noorden de klanten boven de A7 voor zijn rekening, Bloemert de klanten beneden de A7. Accountmanagers die trots zijn op het familiebedrijf waar ze voor werken. Gepassioneerd naar klanten. “We willen meedenken en daarom kunnen ze altijd bellen, wanneer het ook is. We zijn er voor elkaar, we lossen op wat opgelost moet worden en hebben een luisterend oor als je wat kwijt wilt.”

Klein beginnen

,,AVIA Weghorst is er voor al haar klanten. Energietransitie is vooral een kwestie van rustig blijven en nadenken. Consumenten kiezen steeds vaker voor elektrisch, maar voor goederenvervoer is dat nog lang niet zo. Wij bieden als transitiepartner een energiemix waarmee onze klanten snel effectieve stappen kunnen zetten, passend bij hun eigen behoefte en de middelen die op dat moment beschikbaar zijn. Je kunt al verduurzamen zonder grote investeringen in je wagenpark te hoeven doen, enkel en alleen door te kiezen voor duurzamere brandstof zoals bijvoorbeeld HVO. Met HVO100 kan er al een Co2 reductie van 90% behaalt worden met het bestaande wagenpark. Wij merken dat er veel onduidelijkheid is en onzekerheid, nog los van de beschikbaarheid van betaalbare alternatieven in wegtransport. Die onzekerheid wordt versterkt door de situatie in Oekraine en het wachten op duidelijkheid van overheden. Zetten zij in op all electric, hoe gaat het met milieuzones, met binnensteden, wat gebeurt er in andere landen? Welke rol gaat waterstof spelen? Met name bij bedrijven zie je een afwachtende houding en dat komt ook doordat kennis en capaciteit om er mee aan de slag te gaan vaak ontbreekt. Daar ligt een belangrijke rol voor ons als transitiepartner. We zijn thuis in mobiliteit en kennen het belang van het wegtransport, begrijpen waar klanten tegenaan lopen en hebben de kennis in huis. Samen met de klant bekijken we welke energiemix op maat bij de organisatie past, niet alleen voor de korte, maar ook voor de lange termijn.”

Jullie zijn met AVIA al een aantal jaren bezig met de omschakeling naar het mogelijk maken van elektrisch vervoer. Kun je dat eens toelichten? Leonie Kamp: ,,We bieden producten en diensten die zijn gericht op het massaal kunnen omschakelen naar elektrisch laden. Publiek, particulier en zakelijk. Van snelladen onderweg, een laadvoorziening voor thuis, een mobiele lader voor op de bouwplaats, onder de vlag van AVIA Volt bieden we het allemaal aan. We ontzorgen onze klanten in het gehele traject, van mogelijke vergunningaanvraag tot plaatsing en onderhoud. De AVIA Volt laders hebben een uniek design, zijn schaalbaar en voorzien van innovatieve elektronica, zoals dynamic charging. Met AVIA Volt zetten we de nieuwe standaard op het gebied van EV mobiliteit met moeiteloos laadgemak en complete dienstverlening. Naast onze eigen laaden tankstations hebben we nationaal en internationaal goede afspraken met partners. Daardoor kun je met je AVIA Card probleemloos laden bij 380.000 laadstations in Europa. Het voordeel van het netwerk waar we in werken is dat we voorin mobiliteitsontwikkelingen zitten, of het nu gaat om elektrisch rijden of om de mogelijkheden van waterstof.”

Samen maak je het mogelijk

Jarno Bloemert: ,,Dat is de kracht naar onze klanten: we bieden oplossingen en maatwerk. Want de klant wil zich geen zorgen maken. Hij wil blijven rijden en wij voorzien hem vanuit een nuchtere blik met wat passend is voor hem of haar, we denken vanuit een total cost of ownership. We maken overstappen naar elektrisch mogelijk, in ieder detail. We zitten volop in die transitie, we weten wat er past en kan, van aansluiting op het net tot moeiteloos rijden door Europa.” Jeroen de Boer: ,,We zijn heel effectief in wat we doen en betrouwbaar in wat we beloven: afspraak is afspraak.” Waar energietransitie ook toe leidt, AVIA Weghorst neemt er haar verantwoordelijkheid in. Leonie Kamp: ,,We dragen actief bij aan verbetering van klimaat en omgeving vanuit kennis en ervaring, met alle nieuwgierigheid en creativiteit die we in ons hebben. Samen maken we stappen in energietransitie mogelijk.”

www.aviaweghorst.nl

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten