In samenwerking met Onrust 16:50 Agri & Food, Business to Business

‘De beste bedrijfskleding voor iedere klus’

In de afgelopen 8 jaar is Onrust in Nieuw-Buinen uitgegroeid tot een begrip in de Kanaalstreek en omstreken. Dat is niet voor niets, want op het gebied van werk- en bedrijfskleding én werkschoenen beschikt het bedrijf over een uitgebreid assortiment. Ook met tuinmachines en -gereedschappen, jacht- en schietsport en verhuur is de klant bij Onrust aan het juiste adres.

Dat Onrust een begrip is geworden heeft vooral te maken met de manier van werken. „Klanten moeten hier fluitend de deur uitgaan, pas dan zijn wij tevreden”, zegt Alberta Engelkes veel betekend. Samen met echtgenoot Arno en de 12 medewerkers doet zij er alles aan om die woorden elke dag opnieuw waar te maken. Een uitstekende service, een goed en eerlijk advies en alleen datgene bieden waar de klant naar op zoek is, doen de rest.

‘De medewerker is het visitekaartje van het bedrijf’

Mixen

Dat blijkt bijvoorbeeld bij de werk- en bedrijfskleding. Alberta:„ We verkopen allerlei merken, maar het is de klant die bepaalt hoe hij zijn kleding wil samenstellen. Zo is de ene klant op zoek naar een broek met veel zakken. Maar, dat kan dan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een ander merk shirt, enzovoort. Dus, we mixen de merken, als dat nodig mocht zijn.” Onrust heeft veel kleding op voorraad en dat is volgens Alberta in deze tijd geen overbodige luxe. Daarnaast zorgt Onrust ervoor dat de kleding wordt gepersonaliseerd. „Zo verzorgen we het drukken en borduren van namen en logo’s zelf, waarbij we vooraf altijd een proefvoorbeeld aan de klant voorleggen. Zo komt hij nooit voor verrassingen te staan. Kortom, alles wat de klant op het gebied van bedrijfskleding wenst, Onrust regelt het.”

„Klanten ontzorgen is ons vak”, gaat Alberta verder. Zo heeft Onrust met diverse klanten afspraken gemaakt waarbij medewerkers op een tijd die hen goed uitkomt hun kleding en/of werkschoenen bij Onrust kunnen passen en afhalen. “En als de klant het op prijs stelt komen we met de kleding en schoenen naar het bedrijf.”

Visitekaartje

Bedrijfskleding wordt volgens Alberta steeds belangrijker. „De medewerker is het visitekaartje van het bedrijf, vaak het eerste aanspreekpunt. Je kunt je ermee onderscheiden en dat belang neemt toe. Nette kleding, een schone bus en goed gereedschap zorgen ervoor dat de eerste indruk bij de klant goed is. En het mooie is dat de kleding en de schoenen aftrekbaar zijn voor de belasting, mits de logo’s van de juiste omvang zijn en op de goede plek staan. Uiteraard hebben wij die kennis in huis.”

Naast het bedrijfsleven bedient Onrust ook sportverenigingen. „We kopen de shirts elders in en kunnen ze vervolgens bedrukken.” Een andere afdeling is de jacht- en schietsport. „Een schot in de roos”, zoals Alberta het noemt. „Niet alleen jagers kopen outdoorkleding bij ons, maar ook natuurfotografen, mensen die in de hondensport actief zijn, vogelaars, enzovoort. Bovendien zie je veel onderdelen en bepaalde eigenschappen die in deze kleding verwerkt zitten in bedrijfskleding terug, zoals ademende kleding, wind- en waterdicht, etcetera. Kleding moet prettig zijn om te dragen, dat is waar veel mensen naar op zoek zijn, zowel privé als in het werk.”

Fysieke winkel

Ondanks dat bedrijfskleding tegenwoordig ook via internet te krijgen is, merken ze bij Onrust dat de klant nog altijd graag in de winkel komt. Volgens Alberta zal dat beeld de komende jaren niet veranderen, mits je de klant veel kunt bieden. Dat is bij Onrust geen probleem, in de ruim opgezette winkel heeft de klant voldoende keuze. „De fysieke winkel blijft belangrijk. Mensen willen kunnen passen, kunnen voelen en ervaren hoe de kleding eruit ziet. Ik had hier laatst een mevrouw die al zes werkbroeken via internet had besteld, maar geen enkele voldeed. Toen kwam ze op een zaterdag bij ons en ging ze tevreden de winkel uit. Dus ja, een bezoek aan onze winkel kost misschien iets meer tijd, maar je weet wel wat je koopt.”

Dat neemt niet weg dat Onrust het internet links laat liggen, integendeel. „De website is/wordt onze digitale catalogus. Maar, wij zijn vooral een mensenbedrijf. Kom langs, pak een kop koffie en kijk rustig rond naar datgene waar je naar op zoek bent. Onze vakkundige en vriendelijke medewerkers helpen je graag op weg. Zo willen we graag werken en we merken dat klanten die aanpak op prijs stellen. We helpen de klant zoals we zelf geholpen zouden willen worden. Daarbij bieden we net even meer dan hij of zij verwacht. In combinatie met onze plezierige groep medewerkers zorgt dat ervoor dat de klant daadwerkelijk vaak fluitend de deur uitgaat. En daar gaat het om.”

www.onrust.net

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten