In samenwerking met De Smaak 12:54 Agri & Food, Zorg, Life Sciences & Health

De Smaak, een cateraar met lef

Ergens tijdens het gesprek schuift chef-kok Zaneta aan. Het enthousiasme spat er vanaf wanneer ze vertelt over haar passie: het ontdekken van verrassende smaakcombinaties en gasten kennis laten maken met producten die niet in de gemiddelde keukenkast te vinden zijn. Het zegt veel over De Smaak, dat één van de weinige luxe cateraars is uit het Noorden. „Hier werken vakidioten, die hun vak verstaan en veel ervaring in de horeca hebben”, legt eigenaar Gijs Raat uit. „Ons geheim? De liefde voor lekker eten en beleving.”

Die liefde komt in alles wat De Smaak doet terug. Er wordt alleen gewerkt met vers brood van de echte bakker, met vlees van de beste slager en verse groenten. „We kennen onze leveranciers, de lijntjes zijn kort. Er wordt hier ook écht gekookt met pure ingrediënten, dat is niet standaard in de catering.” Naast de bereiding is de aandacht voor presentatie een dagelijks punt van discussie. „Er wordt tot ver in detail nagedacht, of bijvoorbeeld de bloedsinaasappelgel goed tot zijn recht komt op een donker dessertbord. Zo niet, dan huren we ander servies in.”


Meedenken
„We worden graag uitgedaagd”, vertelt Anne, die klanten door het offertetraject heen leidt. „Bij praktisch alle opdrachten gaan we vooraf met elkaar in gesprek. Wie zijn we, wat is onze eigen aanpak, wat zijn de verwachtingen; we leggen het graag uit. We zijn namelijk een full-service cateraar. We denken altijd mee om een evenement of bijeenkomst van de klant tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Dat verwacht een opdrachtgever soms niet. En we gaan best ver. Zo maakten we ooit koekjes als betonplaten voor een opdrachtgever uit de bouw. Een leuke knipoog naar alle genodigden. Dat soort ideeën ontwikkelen we allemaal zelf, omdat we daarvoor de juiste creatieve mensen met durf in dienst hebben.”


Duizendpoot
„Constant nieuwe gerechten bedenken, logistieke uitdagingen en beperkte keukenmogelijkheden op locatie, er wordt veel van ons verwacht”, vertelt Zaneta. „Je moet een duizendpoot zijn, maar het is zoveel leuker als werken in een restaurant. Hier produceer je soms in een enkele week prachtige gerechten voor meer dan 5.000 mensen. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Mede dankzij het veelzijdige team dat bij De Smaak werkt, kunnen we deze evenementen draaien. Dit is een uniek bedrijf. Werknemers worden zoveel mogelijk in hun eigen kracht gezet, wat elkaar fantastisch aanvult. De één bedenkt nieuwe stylingideeën, de ander vertaald de ideeën in zelfgemaakte foodstands. Zo vinden we ons steeds opnieuw uit.”


Unieke beleving

De Smaak gaat voor elke klant op zoek naar die unieke beleving. „En daarin zijn we best eigenwijs”, geeft Gijs aan. „Want, als wij ergens niet achter staan, dan laten we dat ook weten. Dat vinden klanten niet altijd leuk, maar bij alles wat we doen gaat het om één gemene deler: het moet bijzonder zijn, kwaliteit hebben en de klant moet ontzorgd worden. En dan blijkt telkens weer dat de klant daar ook best wat meer voor wil betalen.”

www.desmaak.nl

(Visited 35 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten