In samenwerking met Talent Performance 11:44 Business to Business, Werk

‘Diversiteit en talent in de top’

talent performance

„We ontzorgen bedrijven en organisaties bij het invullen van sleutelposities. Denk hierbij aan leden voor de Raad van Bestuur of de Raad van Commissarissen, directeuren en managers.” Dat zegt Laura Wilpstra van Talent Performance in Groningen.

Daarbij gaat het uiteraard om de zoektocht naar de juiste persoon op de juiste plaats, waarbij Talent Performance al vele jaren inzet op diversiteit. Daarbij gaat het niet alleen om een goede verhouding van man-vrouw, maar ook om culturele achtergrond en verjonging. „Het is goed om te merken dat steeds meer opdrachtgevers open staan voor jonge toezichthouders. We horen regelmatig dat verjonging in de top de organisatie veel brengt. Er ontstaat een andere dialoog en een andere agenda en dat biedt nieuwe inzichten.” „We zoeken en benaderen mogelijke kandidaten actief. Daar ligt onze kracht”, geeft Annelize Wilpstra aan. „Wij richten ons ook op het ontmoeten van mensen die nog niet concreet op zoek zijn. We denken graag met hen mee over de vervolgstappen die zij in hun loopbaan willen zetten. Terugblikkend heb ik veel mensen, en vooral ook vrouwen, kunnen stimuleren om buiten hun comfortzone te treden en een volgende stap te zetten”, aldus Annelize.

‘Wij zijn voor een goed evenwicht in de top van de organisatie’

Diversiteit

„De ontwikkelingen in de maatschappij gaan razendsnel en verschillende onderwerpen vragen om meer diversiteit binnen bedrijven en organisaties”, gaat ze verder. „Ook in onze eigen organisatie hebben we in de afgelopen jaren bewust de diversiteit vormgegeven.” Met name digitalisering zorgt voor een andere wereld. „Ik ken beide situaties nog”, geeft Laura aan. „De wereld voor de digitalisering en de wereld mét. De ontwikkelingen gaan snel, daar moet je als organisatie klaar voor zijn.”

Nieuw elan

„Waar het om gaat, is dat je als bestuurder je eigen tegenspraak durft te organiseren”, vult Annelize aan. „En daardoor ook gestimuleerd en geïnspireerd wordt. Men heeft vaak de neiging om te kiezen voor wat vertrouwd is, maar meer van hetzelfde levert minder op. Wij zoeken juist de mensen waar de opdrachtgever in eerste instantie misschien niet gelijk aan denkt, maar die zorgen voor het nieuwe elan dat past.”

Netwerk

Bij Talent Performance staat altijd de vraag centraal wat een bedrijf of organisatie nodig heeft om de doelstellingen te bereiken. „De discussie over de noodzakelijke diversiteit is gaande en dat is goed, mits het met de juiste redenen gebeurt”, zegt Laura. „Wij zijn voor een goed evenwicht in de top van de organisatie. Daar willen we graag een bijdrage aan leveren en dat doen we. Bovenal gaat het erom dat iedereen doet waar hij of zij goed in is en het werk met plezier doet. Ja, het is wel eens moeilijk om de juiste kandidaat te vinden, maar het lukt ons toe nu toe altijd. Dat is vooral een gevolg van de kwaliteit die wij nastreven en het brede netwerk dat we in de afgelopen twintig jaar hebben opgebouwd.”

www.talent-performance.nl

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten