In samenwerking met VHC ActiFood 11:42 Agri & Food

‘Er is altijd Actie’

„Ook in de coronajaren zijn wij gegroeid en konden we vele nieuwe klanten verwelkomen. Hoe we dat doen? We zijn goed in het bezorgen van producten: food, non-food, dranken, streekproducten en vers en we bieden service waar een klant gelukkig van wordt”, zegt algemeen directeur Koenraad Winter van VHC ActiFood in Oosterwolde.

Dat heeft er wel toe geleid dat men op zoek is naar tientallen nieuwe medewerkers. Zij komen te werken in een bedrijf waar saamhorigheid heerst, een prettige sfeer, maar bovenal een bedrijf waar het gewoon leuk is om te werken.

Onderscheidend

22 jaar geleden begon VHC ActiFood met 11 medewerkers, waarvan er 7 nog altijd werkzaam zijn bij de groothandel. „Dat zegt wel iets, bijvoorbeeld over de doorgroeimogelijkheden”, geeft Winter aan. VHC ActiFood is niet alleen onderscheidend naar de klant toe, zoals ze tijdens corona hebben gemerkt. „We zijn ook onderscheidend voor onze medewerkers. Waar dat uit blijkt? Bijvoorbeeld uit het feit dat ze hier hun rijbewijs kunnen halen als ze chauffeur willen worden. Denk aan de Code 95 opleiding voor vrachtwagenchauffeurs. Daarnaast hebben we allerlei andere interne opleidingen, bijvoorbeeld voor de heftruck. Verder bieden we onze medewerkers elk jaar een vrijkaart voor een festival aan. En dan heb ik het nog niet eens over onze actieve personeelsvereniging, die drie à vier keer per jaar een feest of activiteit organiseert. Tenslotte denken wij dit jaar met onze medewerkers mee in verband met de stijgende energieprijzen doormiddel van een energiebonus. Daarmee willen we onze medewerkers helpen. Als je ze goed behandeld, dan krijg je dat altijd terug, daar zijn wij van overtuigd.

”Het zegt iets over de saamhorigheid binnen VHC ActiFood. „We zien VHC ActiFood als een familiebedrijf, waar iedereen de vrijheid krijgt om te kiezen wat hij of zij wil doen. Dat is hardwerken als het moet, maar is het rustig, dan is er tijd voor andere dingen. Dat doen we al 22 jaar op die manier en dat bevalt goed.”

Alles onder één dak

Die vrijheid, de plezierige sfeer, de onderlinge band, en dynamiek; het tekent VHC ActiFood. „We zijn een platte organisatie, waarin iedereen op een normale manier met elkaar omgaat. Dat betekent dat we met een feestje ook samen aan de bar staan. Het zorgt er mede voor dat we er met elkaar staan, wanneer de situatie daar om vraagt. En ja, daar moet je wel eens een uurtje langer voor doorwerken, maar ook dat wordt beloond.”

‘We hebben oog voor de talenten van onze medewerkers’

Binnen VHC ActiFood kun je allerlei werkzaamheden verrichten. Van orderpicker tot chauffeur, van slager tot visverwerker en van de groenteafdeling tot het snijden van verse groente. „We hebben alles onder één dak en kunnen alle orders van de klant zelf uitvoeren.” Elke dag rijden ca. 40 vrachtwagens door de drie noordelijke provincies en richting de Waddeneilanden om de klanten, in de zorg, de sport, onderwijs, festivals, recreatie, de horeca, enzovoort, te bevoorraden. „Een enorm logistiek proces, die we ook in de coronajaren bewust overeind hebben gehouden”, zegt Winter. „Als je service wilt bieden waar de klant gelukkig van wordt, dan moet je dat juist in minder goede tijden ook nakomen. Wij waren bijvoorbeeld éénvan de weinige leveranciers die zes dagen in de week bleef bezorgen tijdens de corona crisis, waar ook in Noord-Nederland. We wisten dat we minder omzet gingen draaien, maar we hebben onze dienstverlening op hetzelfde peil gehouden. Dat betekent dat we ook kleinere orders bij onze klanten brachten en dat werd zeer op prijs gesteld. Sterker nog, het heeft ons vele nieuweklanten opgeleverd.”

Mogelijkheden

„Die nieuwe klanten nodigen we altijd graag op de zaak uit. Voor een kop koffie, maar ook omdat we graag willen laten zien wat de mogelijkheden bij ons zijn. Bovendien kunnen ze dan in gesprek gaan met onze medewerkers. Zodat zij weten wat hun klant nodig heeft, wat de wensen en eisen zijn. Zo bouwen we een dossier van elke klant op en zijn wij in staat telkens opnieuw de kwaliteit en verpakking te leveren die hij wenst.”


Deze manier van werken heeft ertoe geleid dat men bij VHC ActiFood dus tientallen nieuwe medewerkers kan aannemen. „Men vindt het leuk om hier te werken, dat zien we aan het geringe verloop. Er is altijd actie, nooit een vervelend moment. We zetten met elkaar de schouders eronder. En we hebben oog voor de talenten van onze medewerkers. Het komt regelmatig voor dat mensen een talent in zich hebben, waarvan ze het bestaan zelf nog niet hadden ontdekt. Dan krijg je binnen ons bedrijf de kans om dat talent verder te ontwikkelen. Dat is het mooie van werken bij VHC ActiFood.”

Meer informatie: www.actifood.nl

Scan de qr-code voor onze actuele vacatures.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten