In samenwerking met Holiday Ice 14:11 Agri & Food

Holiday Ice, als je ook toe bent aan een nieuwe werkomgeving

Mensen maken een bedrijf. Zeker bij Holiday Ice, de grootste Nederlandse ijsjesfabriek in Sint Nyk. Een aantal mensen daar had tot voor kort niets met ijsjes. Waarom stap je dan vanuit de bouw, zorg of horeca over naar Holiday Ice? Martial, Sanne en Dirk vertellen hun verhaal.

Procesman Martial: “Ambitie en een goede sfeer”
Hij studeerde technische bedrijfskunde, ging als procesverbeteraar aan de slag bij een groot bouwbedrijf en daarna een machinebouwer. Bij de laatste deed hij veel logistieke ervaring op, maar miste de processen. „Ik wil graag stroomlijnen, processen verbeteren. En dat kan ik hier doen. Ik zit nu op Inkoop & Magazijnbeheer en op Planning & Onderhoud. Dat laatste wordt mijn hoofdfunctie als we bij Inkoop een nieuwe collega hebben. Ik heb er veel lol in om binnen het onderhoud me te richten op het verbeteren van voorraadbeheer, op het verbeteren van het hele proces. Wat hebben we waar en wanneer nodig vanuit planmatig onderhoud en vanuit incidenteel onderhoud?”


Martial Meijer (35 jaar) heeft het naar z’n zin in de ijsjesfabriek, die draait op een grote diversiteit aan producten, aan snelle wisselingen op productie- en transportlijnen. De betrouwbaarheid van systemen en processen is essentieel. De overstap vorig jaar september bevalt hem prima, zo op korte afstand van woonplaats Heerenveen. „Ik kan hier mijn hart voor optimalisatie van processen ophalen en ik krijg de ruimte om mijn steentje bij te dragen. We werken in de gemoedelijke sfeer van een familiebedrijf, we hebben hier wat voor elkaar over. Het is een fabriek met enorme potentie en dat vind ik mooi. Als je hier iets wilt, kun je het bespreken en bijdragen aan verbetering.” Martial ziet het als voordeel dat hij in zijn vrije tijd actief is als speler en trainer op het hockeyveld. „Ik hou ervan met anderen te delen wat je samen kunt bereiken. Ambitie en een goede sfeer. Dat is in mijn sport zo, maar ook hier bij Holiday Ice.”
Planner en salesvrouw Sanne: “Mijn enthousiasme en leergierigheid wordt gewaardeerd”


Sanne Hoekema (25 jaar) gaat nu iedere dag met plezier van Workum naar Sint Nyk. „Maar als je me twee jaar geleden had gezegd dat ik dit zou gaan doen, had ik gezegd, nee, dat kan ik niet!” Ze is opgeleid in de zorg en heeft in de gehandicaptenzorg en in een kinderdagcentrum gewerkt. Het eerste vond ze het mooiste, maar het viel haar zwaar. „Ik kon het moeilijk loslaten en daarom ben ik om me heen gaan kijken. Mijn vriend werkte bij Holiday Ice en attendeerde me op een vacature. Dit is wat voor jou zei hij. Nou, dat zag ik helemaal niet zo, maar ik heb toch gebeld. Ze zagen me hier heel goed in het team passen, ze waardeerden mijn enthousiasme en leergierigheid en zeiden, die vaardigheden kun je leren.” Zo werkt Sanne vanaf juli vorig jaar fulltime als productieplanner en salessupportmedewerker in Sint Nyk. „Ik heb het zo naar mijn zin! Wat ik in de zorg deed vond ik leuk, maar dit is gewoon leuker en ik kan hier de deur achter me dichttrekken als ik naar huis ga. Heerlijk! Dit bedrijf kijkt naar jou als persoon, ze zetten je in je kracht. En we hebben het als team fijn met elkaar en met het hele bedrijf. Zo voelt het echt voor me, we doen het met elkaar, ook al doen we allemaal heel verschillende dingen.

Er is dialoog en we hebben respect voor elkaar.”
„Ik vind beide kanten van mijn werk leuk, die afwisseling. Plannen is puzzelen met alle belangen die er zijn, dat is de uitdaging om het rond te krijgen. En het brengt me ook op een andere plek in het bedrijf, bij mensen van de productie en leer ik daar hoe het werkt. Bij salessupport ga ik juist weer relaties aan met heel andere mensen, buiten het bedrijf. Nu ben ik bezig met een cursus zakelijk Duits, want dan heb ik wel nodig. Jezelf ontwikkelen wordt hier gestimuleerd. Wie je bent, wat je kunt of waar je vandaan komt, maakt niet uit. Als je iets wilt, is er begrip. Dingen zijn hier bespreekbaar en dat maakt het bedrijf heel toegankelijk.”


Mixbereider Dirk: „De rust en ruimte die ik hier heb, wil ik niet meer kwijt”
Kok Dirk Frowijn (32 jaar) nam noodgedwongen afscheid van de horeca waar hij met zoveel plezier werkte. Hij zou beginnen in een nieuwe uitdaging als chef, tot de eerste corona- lockdown zijn droom liet exploderen. „Alles moest dicht en dus kreeg ik mijn ontslag. Maar ik wil niet thuiszitten en ik had vrienden die hier werkten, dus heb ik gebeld of Holiday Ice ook werk voor me had. Nou, dat hadden ze wel. En zo heb ik de eerste maanden aan de machines gestaan. Kon ik wennen aan de enorme snelheid en professionaliteit waarmee het hier gaat. Daarna mocht ik als mixbereider aan de slag. En dat is natuurlijk waar ik van hou, ik ben weer in mijn eigen vak als kok aan de slag. En ijs maken deed ik thuis al als hobby, wat wil je nog meer? Met grondstoffen en ingrediënten mooie smaken en lekkere dingen maken. Overleggen met je collega’s, nadenken ook over iets nieuws en zorgen dat het iedere keer weer perfect is dat de fabriek in gaat.”


‘Overleggen met je collega’s, nadenken ook over iets nieuws en zorgen dat het iedere keer weer perfect is dat de fabriek in gaat’


Maar die horeca dan. Als ze morgen bellen…? „Nee, het is klaar. Ik heb mooie jaren gehad, maar de rust en ruimte die ik hier heb, wil ik niet meer kwijt. We werken in een vijfploegendienst, ik weet precies wanneer ik moet werken en weer thuis ben. Na de overdracht is het ook klaar. En als ik thuis ben, heb ik echt vrij. Het is hier in balans, ik ga met plezier naar mijn werk, heb fijne collega’s om mee te werken en verdien een goede boterham.”


Ben jij ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Check dan onze vacatures via de QR code of op www.werkenbijholidayice.nl.

holidayice.nl

(Visited 286 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten