In samenwerking met Royal Koopmans 08:14 Agri & Food

‘Met Nedertarwe weet je waar je brood vandaan komt’

Royal Koopmans is de bedenker van Nedertarwe: duurzaam geteelde tarwe uit Nederland. Tien jaar geleden begon de meelfabrikant uit Leeuwarden met deze vooruitstrevende, duurzame beweging. Nederlandse tarwe werd tot die tijd vooral voor veevoer gebruikt. Dat kon anders, vond Koopmans.

Sindsdien is het Nederlandse graan voor Koopmans hét ingrediënt voor hoogwaardige broden en andere lekkernijen. Steeds meer telers en bakkers sluiten bij Nedertarwe aan. Consumenten omarmen op hun beurt de producten die de ambachtelijke bakkers ervan maken.


Dichtbij en duurzaam
„Nedertarwe komt van dichtbij en wordt geteeld met respect voor de biodiversiteit en bodemgezondheid”, vertelt Koopmans-CEO Dirk Lodewijk. „Het graan wordt door gecertificeerde Nederlandse boeren volgens strikte richtlijnen duurzaam geteeld. Daarbij hebben we gekozen voor speciale rassen die het in ons land goed doen. Nedertarwe is Hollands, duurzaam en mogelijk dankzij een unieke samenwerking met alle schakels in de graanketen. Met Nedertarwe weet je écht waar je brood vandaan komt.”


Onderscheiden met topkwaliteit
Koopmans richt zich met Nedertarwe in eerste instantie op de ambachtelijke bakker. „Die kan zich met dit bijzondere product echt onderscheiden”, aldus Lodewijk. „Brood gemaakt van Nedertarwe is van topkwaliteit.” Koopmans begon in 2013 met twaalf telers, inmiddels zijn het er ruim 45. Ruim vijftig bakkerswinkels in Nederland verkopen het bijzonder smaakvolle brood. In Groningen gaat het om Bakkerij Beukeveld die van Nedertarwe onder meer brood, kadetten en koeken maakt.


Brood eten als beleving

„Voor ons is de duurzaamheid van Nedertarwe door heel de keten heen, van boer tot consument, de belangrijkste reden om aan te sluiten”, zegt David Koning van Bakkerij Beukeveld. „Daarnaast is de kwaliteit heel goed. Het is als ambachtelijke bakker niet makkelijk om duurzame grondstoffen te vinden die ook nog eens van een zeer goede kwaliteit zijn. Het brood dat wij met Nedertarwe maken, is veel malser en eet heerlijk weg. Ook de kleur van het brood is veel mooier. Het brood heeft een heerlijke, dunne, knapperige korst. Kortom, brood van Nedertarwe heeft alles in zich om van brood eten een beleving te maken. Dat verrast ons én onze klanten elke dag weer!”

royalkoopmans.com


(Visited 10 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten