In samenwerking met Parkflat Stadsfenne 06:50 Zorg, Life Sciences & Health

Parkflat Stadsfenne: hoe een renovatie uitgroeit tot een succesvol woon- en zorgconcept

Voor de bewoners van de Parkflat Stadsfenne in Sneek is de rust weer voelbaar. Tegelijkertijd is het in de flat een stuk levendiger dan in het begin van dit jaar. Hoe dat kan? De flat is grondig gerenoveerd door de eigenaar Stadium Capital Partners en aangepast naar de moderne eisen van deze tijd. Wat dat heeft opgeleverd is een vernieuwend woon- en zorgconcept en volledig gemoderniseerde appartementen. De samenwerking tussen Zorggroep Hof en Hiem en Stadium Capital Partners maakt dat mogelijk. In de Parkflat wonen ouderen op de manier zoals ze dat zelf graag willen.

Volledige modernisatie appartementen
De renovatie was een groot en complex project en heeft iets meer dan een jaar geduurd, tot september 2023. Daken en kozijnen zijn vernieuwd, installaties zijn verbeterd en de appartementen zijn van binnen compleet vernieuwd. De ramen zijn ook vervangen. Tevens zijn er een aantal appartementen samengevoegd. Na de renovatie telt de Parkflat 100 appartementen, met een oppervlakte van 50 tot 125 vierkante meter. Alle woningen beschikken over een complete en moderne keuken en badkamer. Om de toekomst van de Parkflat te waarborgen heeft Stadium Capital Partners ervoor gekozen om de appartementen te verhuren en niet te verkopen. Hidde Weerstra van Stadium Capital Partners vertelt:”We kunnen er op deze manier voor zorgen dat de kwaliteit en het wooncomfort up-to-date blijft.”
Sinds september komen er steeds meer nieuwe bewoners in de Parkflat wonen. Dat verklaart de levendigheid. Hidde: „Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast nieuwe bewoners zijn over de Parkflat, hun nieuwe appartement en de zorg- en dienstverlening in de Parkflat. Hier kunnen we jaren mee vooruit.” Maandelijks komen er vijf tot tien nieuwe bewoners bij. We verwachten dat we alle appartementen voor het eind van dit jaar verhuurd hebben.”


Eigen regie voor bewoners, mét comfort van alles onder één dak
Als oudere kun je comfortabel in de Parkflat wonen. Met of zonder zorgbehoefte. Om het mogelijk te maken voldoende faciliteiten en zorg te kunnen bieden, is het zorg- en welzijnspakket ontwikkeld. Het zou bijvoorbeeld voor kunnen komen dat een echtpaar door omstandigheden elke een verschillende zorgbehoefte heeft. In de Parkflat kan het echtpaar blijven samenwonen.


Elke bewoner kan zo zelfstandig mogelijk blijven wonen in de Parkflat. De nadruk ligt dan ook op het wonen zelf, de Parkflat is geen zorginstelling. Elk appartement is ingericht met een eigen keuken. Wie dat wenst, mag ook gebruik maken van het restaurant van Hof en Hiem op de begane grond. „We maken er elke dag verse maaltijden”, zegt kwartiermaker Gea van der Wal van Hof en Hiem. „Deze maaltijden zijn niet alleen voor de bewoners; omwonenden kunnen er ook tegen een vergoeding gebruik van maken. Of een maaltijd bestellen voor thuisbezorging.”


In de Parkflat zijn logeerkamers voor gasten, er is een kapper, hulp bij het doen van boodschappen, een heerlijk dakterras en een grote tuin. Aan activiteiten is ook gedacht. Zo is er een biljartvereniging en voor de liefhebber jeu-de-boules. En gezellig koffiedrinken met elkaar kan bij het Trefpunt in de flat.


Aanmeldingen voor een rondleiding stromen binnen
Gea verzorgt de rondleidingen voor geïnteresseerden in de Parkflat. Ze vindt het geweldig om te zien hoe verbaasd potentiële bewoners zijn als ze een rondleiding door de Parkflat krijgen. De prachtig gerenoveerde appartementen met veel ruimte en mooi uitzicht op het Sneekermeer vallen goed in de smaak. Ruim en veel licht en met een zonnig balkon. Gea: „Wat ik ook terugkrijg tijdens een rondleiding is dat mensen het heel prettig vinden dat ze zelf de regie kunnen houden over hun eigen zorg. Tegelijk vinden ze het een geruststellend idee dat er altijd een zorgverlener in het gebouw is. Daardoor is er geen aanrijtijd als er acuut zorg nodig is. Dat is erg fijn.”
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor het wonen in de Parkflat? Kijk voor meer informatie op de website: www.parkflatstadsfenne.nl.

(Visited 22 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten