In samenwerking met Reitsma Bouw 10:45 Duurzaam / Circulaire economie, Bouw, Energietransitie, Innovatie / Onderzoek

Reitsma Bouw sterk in kwaliteit

Reitsma Bouw uit Drachten is een ontwikkelende bouwer waar kwaliteit telt. Een regionaal bouwbedrijf met haar roots in Fryslân en tegelijkertijd onderdeel van het landelijk concern VolkerWessels. Vestigingsleider Jan Johan de Vries over stappen maken in de Friese bouwmarkt en herkenbaarheid.

Haalbare ambities
Wie nu in de nieuwe Leeuwarder wijk Middelsee om zich heen kijkt, kan zich bijna niet voorstellen hoe bijzonder deze nieuwe wijk wordt. Met als eyecatcher het complex Huis aan de Haven pal aan het Van Harinxmakanaal. Een eigenzinnig appartementencomplex dat Reitsma Bouw in opdracht van ontwikkelaar MWPO bouwt. “Wij zijn sterk in één op één projecten, waarbij we de klant op basis van een budgetgestuurde aanpak helpen een complexe of ambitieuze opgave haalbaar te houden. Huis aan de Haven is het eerste project dat MWPO in Fryslân ontwikkeld. En het eerste grote complex dat in deze nieuwe wijk wordt gerealiseerd. Wij zijn betrokken voor de realisatie en verzorgen ook de kopersbegeleiding. De bouw is na de zomervakantie gestart en het project wordt in het tweede kwartaal van 2024 afgerond,” aldus De Vries.


Regionale meerwaarde
Met Huis aan de Haven zet Reitsma Bouw zich op de kaart. Het bijna honderd jaar oude bouwbedrijf uit Drachten zet gerichte stappen in de Friese markt. ,,Samen met Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf in Groningen en Koenen Bouw in Drenthe werken we onder de vlag van VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Noord. Drie regionale bouwers met een eigen identiteit, die elkaar versterken. Met zo’n 170 collega’s maken wij elke dag het Noorden een stukje mooier. In Drachten beschikken we over een team dat naast de eigen projectontwikkeling en nieuwbouw, ook gespecialiseerd is in bouwservice, verduurzaming en onderhoudsopgaves. Die regionale binding is vooral in dit soort opgaves doorslaggevend. We spreken de taal en kennen het werkgebied goed. Daarbij kunnen we altijd gebruik maken van de kennis en kunde van de sterke en financieel gezonde netwerkorganisatie die VolkerWessels is.”


Focus op kwaliteit
De Friese bouwmarkt biedt kansen ziet De Vries; “Daarvoor moeten we wel aan de bak. We brengen onze meerwaarde continu onder de aandacht bij gemeenten en corporaties. Dat doen wij stap voor stap. Want de huidige markt biedt uitdagingen genoeg door oplopende prijzen en rentes. We willen de projecten die we op ons nemen goed doen van A tot Z. Sterk in kwaliteit, gaat bij Reitsma niet alleen over het eindresultaat, maar ook over het proces daarnaartoe. Daarin zijn we serieus, nuchter en no- nonsens. Wij geloven dat deze werkwijze ons verder brengt. Daarom zitten wij het liefst één op één aan tafel met ontwikkelaars of investeerders. Om hun wens te vertalen naar financiële en technische haalbaarheid.


Dat zie je bijvoorbeeld terug in projecten die we realiseerden voor zorgorganisatie Noorderbreedte zoals Woonzorgcentrum Jabikshof in Goutum waar zo’n 90 bewoners met een geriatrische aandoening hun thuis vinden. Maar ook in onze oplossingen voor de woningcorporaties in Fryslân. Deze markt is door de wooncrisis volop in beweging. Voor Accolade ontwikkelden we een conceptwoning voor één- en tweepersoonshuishoudens gebaseerd op betaalbaar, duurzaam en comfortabel wonen. In Heerenveen realiseerden we 70 en in Franeker 37 van dit type grondgebonden woningen. Wij geloven in een conceptmatige aanpak van dit soort huisvestingsvraagstukken. En dat doen wij al sinds 2014.


MorgenWonen
De projecten voor Accolade staan niet op zichzelf. Reitsma Bouw realiseerde in Sneek, Drachten en Leeuwarden eerder woningbouw vanuit een conceptmatige aanpak. “Sinds 2014 timmert MorgenWonen aan de weg. Een snelle en slimme wijze van bouwen, waarbij wij complete woningen in een fractie van de reguliere bouwtijd realiseren. MorgenWonen is het merk voor alle woonvarianten van VolkerWessels. Zoals grondgebonden woningen in verschillende types, appartementen en levensloopbestendige oplossingen. Wat niet iedereen weet, is dat VolkerWessels in 2014 de eerste bouwer in Nederland was met het grootschalig industrieel bouwen van woningen. Duurzame producten die staan als een huis en met een ijzersterke logistiek en planning. Naast de basiswoning uit de fabriek van MorgenWonen, werken wij inmiddels met drie varianten: MorgenWonen Puur, Hout en Plus. Met deze varianten bieden wij altijd een passend product voor investeerders, ontwikkelaars, gemeenten en natuurlijk woningcorporaties. Het toont wat we in de breedte kunnen, van hoogwaardig product in de top van de markt zoals Huis aan de Haven tot duurzame energie neutrale woningbouw met een korte levertijd.”


Identiteit
Wat opvalt is dat jullie nu allemaal hetzelfde logo en dezelfde VolkerWessels- uitstraling hebben. Jan Johan de Vries: “In april van dit jaar is onze nieuwe huisstijl gelanceerd en daar zijn we erg blij mee. Dat draagt zeker bij aan de herkenbaarheid en identiteit die wij nastreven. Het is nu voor iedereen duidelijk welke bedrijven deel uitmaken van die grote bouwfamilie VolkerWessels. Vooral binnen onze eigen ‘club’, VolkerWessels Noord, is het echt zichtbaar dat we bij elkaar horen. Zelfstandig opererend onder dezelfde vlag. Het helpt ons Reitsma Bouw duidelijk op de kaart te zetten in Fryslân.”

www.reitsmabouw.nl

(Visited 26 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten