In samenwerking met SNS 14:26 Werk, Innovatie / Onderzoek

SNS helpt ondernemers tegen de stroom in ‘Persoonlijk contact, niet alles online’

„Grootbanken worden al lang niet meer gezien als vriend van ondernemers”, stellen franchisenemers Bert Everts en Jan Wigchers van SNS. „Van het mkb wordt verwacht dat zij financieringen tot 2 miljoen zelf online aanvragen. En online betekent: op afstand. En dat is nou precies wat SNS Bank niét wil.”

Waar veel banken uit het straatbeeld verdwijnen, roeit SNS tegen de stroom in. Voor SNS komen mensen op de eerste plaats. Waar andere banken kantoren sluiten, blijft SNS ook in de winkelstraten aanwezig met 200 SNS Winkels waar je altijd binnen kunt lopen. Een aantal ervan heeft Bert en Jan onder hun hoede. Namelijk de SNS Winkels in Assen, Hoogeveen, Haren, Roden, Emmen, Klazienaveen, Coevorden en Hardenberg. Jan: “De slogan van SNS is niet voor niets: ‘Eerst de mens. Dan het geld.’ We sparren graag met je over jouw plannen. Dat doen we van ondernemer tot ondernemer. Want in een groot deel van de SNS Winkels is de vestigingsmanager een franchisenemer. Een zelfstandige ondernemer dus, net als jij en wij.”


Persoonlijk contact
Jan en Bert, zelf ook ondernemers, weten als geen ander hoe waardevol persoonlijk contact is. Bert: „We nemen daar graag alle tijd voor, zowel bij ondernemers aan de keukentafel als in onze winkel. En als je de SNS Winkel belt, krijg je een medewerker van die winkel aan de lijn, in plaats van iemand van een callcenter”, zegt Jan. „Met online je bankzaken regelen is niets mis, maar we weten dat er een grote groep Nederlanders is die niet alles van achter de computer wil regelen en graag in gesprek wil met een deskundige bankmedewerker. En dan heb ik het niet alleen over ouderen. Daarom combineren we bij SNS het beste van twee werelden. Je bent van harte welkom in onze winkel, maar we bieden – voor wie dat wil – ook de online mogelijkheden om je zaken zelf te regelen.”


Het winterklaargesprek
Het winterklaargesprek sluit mooi aan bij de persoonlijke aanpak. Jan: “Tijdens dit gesprek kijken we naar jou en jouw bedrijf. Je kunt bij ons terecht met je financiële vragen of zorgen. We gaan verder dan alleen de cijfers. We zijn benieuwd naar jouw verhaal en hebben aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn. Bijvoorbeeld om te besparen of te verduurzamen. We kijken niet alleen naar jou als ondernemer, maar ook als particulier. Misschien zijn er op dat vlak ook mogelijkheden om te besparen? Bijvoorbeeld op je hypotheek of je particuliere schadeverzekeringen.”


Kleine ondernemers bestaan niet
Bert en Jan verwelkomen wekelijks nieuwe klanten, onder wie groeiende zzp’ers en mkb’ers. „Ondernemers kunnen bij ons naast verzekeringen en bedrijfshypotheken ook een zakelijk krediet afsluiten”, legt Jan uit. “Dat is nu nog tot 50.000 euro, begin volgend jaar verdubbelen we dit bedrag. Als franchisenemer ken ik de uitdagingen waar ondernemers tegenaan lopen. Een lening kan net een beetje lucht geven nu het economisch wellicht wat lastiger wordt door stijgende kosten. SNS gaat met alle ondernemers graag in gesprek. Bert: “Kleine ondernemers bestaan niet. Groeiende ondernemers wel. Ondernemers met plannen. Het maakt ons bijvoorbeeld niet uit hoe klein of groot je bedrijf is als je een bedrijfspand wilt kopen of een bedrijfshypotheek wilt oversluiten om zo de maandlasten te verlagen. Bij ons is iedere ondernemer welkom. En hebben we niet meteen een passende oplossing?” vult Jan aan. “Dan kijken we verder dan onze eigen producten en diensten door de samenwerking met onze partners.”


Loop eens binnen
Wil je ook persoonlijk geholpen worden met je bankzaken en of verzekeringen? Loop even binnen bij een van de SNS Winkels of bel 030 – 633 30 02 voor een afspraak. De ondernemers van SNS komen graag langs bij jouw bedrijf.

Gratis winterklaargesprek plannen? Dat kan via sns.nl/winterklaargesprek.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten