In samenwerking met ESA Trucks 18:24 Business to Business, Transport en Logistiek

START THE FUTURE !!!

esa trucks

Ervaring, Service en Aandacht, de kernwoorden van ESA. In transporthoofdstad Heerenveen bent u op 23 april van harte welkom op de Open Dag van het nieuwe ESA- servicepunt. Wim van Nispen en Harry Hofstee van ESA over historie, innovatie onder de motorkap en de grote stap van de New Generation DAF. Rijden maar!

In 1927 richtten de zwagers Elema en Stollenga een busdienstenbedrijf op en geven het de naam ESA, Elema-Stollenga’s Autobusdiensten. Hun meest succesvolle lijndienst zetten ze in 1930 op: Groningen- Heerenveen. Daarnaast organiseren ze onder meer reizen naar het buitenland en dagtrips naar bijvoorbeeld de Jaarbeurs. In 1953 wordt ESA ook DAF- dealer, het begin van een succesvolle relatie. In 1962 wordt de vestiging Groningen geopend, begin jaren tachtig volgen Drachten, Winschoten en Delfzijl en verhuist ESA in Groningen naar de huidige vestiging aan de Bornholmstraat. In 2001 wordt ESA ook FIATprofessional dealer en in 2004 wordt de vestiging Veendam geopend, enkele jaren later volgen vestigingen in Polen en Denemarken. In de loop van de afgelopen decennia heeft ESA zich ontwikkeld tot de bedrijfswagenspecialist van het Noorden met 5 vestigingen, allen op A – locaties. Het dienstenpakket is compleet: onderhoud en reparatie, schadeherstel, spuiterij, een (hydrauliek) service centrum, verhuur en lease, International Truck Service, ITS en Multisupport. Op 23 april houdt ESA haar feestelijke Open Dag in het splinternieuwe servicepunt in Heerenveen. Negentig jaar na het opzetten van die succesvolle ESA- busdienst, bundelt ESA alle vernieuwing in één gebouw, gasloos en volledig elektrisch. Wim van Nispen, algemeen directeur ESA: ,,Het is een hypermodern servicepunt in de transporthoofdstad van het Noorden dat zich richt op alle merken trucks en trailers. We hebben alle kennis en expertise in huis, ook op het gebied van onderhoud en service van waterstof en elektrisch aangedreven wagens. Het servicepunt is juli vorig jaar opengegaan, maar door corona moesten we de feestelijkheden helaas even uitstellen. Nu is het zover. Bedrijfsleider Jurjen Ypma en zijn team zijn er wat trots op en wij met hen en daarom zijn op 23 april al onze relaties en rijders van harte welkom!”

DAF is de markt een stap voor

Harry Hofstee, directeur After-Sales van ESA: ,,En dat wordt een bijzondere dag, want er staan diverse demo’s New Generation DAF-trucks klaar voor iedereen die er rijdend mee wil kennismaken: de XF, XG en XG+, niet te missen door hun goudgele kleur. En zo’n rijdende kennismaking kan ik iedereen aanraden, want DAF heeft een nieuwe norm gezet met deze nieuwe generatie trucks die mede op aanwijzingen van chauffeurs zijn ontwikkeld. Niet voor niets is de serie uitgeroepen tot Internationaal Truck van het Jaar 2022. DAF is de markt een stap voor, omdat het nu het enige merk is dat trucks heeft ontwikkeld aan de hand van de laatste Europese wetgeving op het gebied van efficiency, emissiereductie, veiligheid en comfort voor de chauffeur. Dat resulteert in een halve meter grotere cabine met veel meer leefcomfort voor de chauffeur die lang onderweg is. Het is een truck die met de eis van een 25 meter draaicirkel een halve meter langer mag zijn, dus dezelfde laadcapaciteit heeft, maar wel dankzij een grote aandacht voor aerodynamica tot tien procent zuiniger rijdt. Dat kan iedereen komen beleven op 23 april. Daarnaast kan iedereen kennismaken met het nieuwe TRP onderhoudsprogramma dat is ontwikkeld door DAF; Heerenveen is een TRP+ Servicepunt, dus het is one-stop-shopping voor het onderhoud van alle merken trucks en trailers.”

‘We hebben alle kennis en expertise in huis, ook op het gebied van onderhoud en service van waterstof en elektrisch aangedreven wagens’

Waterstof, het alternatief voor de lange afstand

Servicepunt Heerenveen weerspiegelt de drang naar vernieuwing en ontwikkeling die ESA al haar hele historie kenmerkt. In het aanbod van trucks, in onderhoud en service, maar zeker ook in de kansen van nieuwe brandstoffen. ,,We zijn al lang geleden begonnen met de zoektocht naar alternatieven. Koolzaadolie was de eerste succesvolle optie die we jarenlang ingezet hebben en ons veel kennis heeft opgeleverd wat betreft het ombouwen van motoren. Later is CNG erbij gekomen en inmiddels is waterstof het nieuwe alternatief waar wij veel van verwachten. Voor de lange afstand zetten we in op waterstof, voor de korte afstand op elektrisch. De nieuwe werkplaats in Heerenveen is daarom ook op die twee opties ingericht, naast uiteraard al het vertrouwde”, vertelt Wim van Nispen. ,,We hebben voor waterstof al vroeg de samenwerking met Holthausen gezocht en inmiddels werken we ook samen met HYZON, we zijn de eerste HYZON waterstoftruck- dealer in Europa. Zij hebben al zeventien jaar ervaring op het gebied van waterstof. Met alle kennis die we langzamerhand hebben opgebouwd, kunnen we relaties goed adviseren over de mogelijkheden en de belangstelling neemt snel toe. Alleen al dit jaar bouwt HYZON in Winschoten 200 tot 300 trucks om naar waterstof. Wat enorm belangrijk is in die ontwikkeling naar een succesvol alternatief is de infrastructuur en daarom is het fijn dat pal naast onze Groningse vestiging het waterstoftankstation van Holthausen is gerealiseerd. ESA blijft inzetten op ontwikkelingen die leiden tot grotere efficiency en verdere verlaging van emissies in transport.”

ESA’s Road show

Om te zien wat ESA in huis heeft en om rijdend kennis te maken met de nieuwe standaard in DAF-trucks is het servicepunt aan de Uranus 5 op het IBF-terrein in Heerenveen overmorgen, zaterdag 23 april, geopend van negen uur s’ morgens tot vijf uur s’ middags. Wim van Nispen: ,,Een hapje en een drankje ontbreken natuurlijk niet, want we willen er met al onze klanten een feestelijke dag van maken. Graag tot zaterdag!”

esatrucks.eu

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten