In samenwerking met Ausma Vorkheftrucks 13:59 Business to Business, Transport en Logistiek

Verkoop, verhuur, leasing, service

„Wij werken voor en met mensen”, zegt Henk Graafstra, directeur van Ausma Vorkheftrucks. „Ons product staat den dienste van de mensen. Het gaat ons er niet alleen om dat we een heftruck verkopen, maar ook dat we op logistiek gebied, met ons product, de juiste oplossing bieden. Daarom wordt er eigenlijk nooit een vorkheftruck per telefoon verkocht. We komen langs, kijken wat er gevraagd wordt van de heftruck, de duur van de shift, en waar dat moet gebeuren. Zo kunnen we het meest optimale advies geven.” Martin Buitenga en Quinten Groenewold, de vertegenwoordigers, vullen aan: „Uiteindelijk wil de klant niet dat ene model, maar de beste heftruck voor zijn of haar specifieke werksituatie.”

„We zien ons als een soort partner van de bedrijven. Hoe beter wij ons werk doen, hoe beter zij hun werk kunnen doen. Die mentaliteit is in ons hele bedrijf terug te vinden. We hebben een platte organisatie waarin iedereen zich verantwoordelijk voelt en dat niet alleen voor zijn eigen stukje. Je kan als vertegenwoordiger zo maar aan je mouw getrokken worden door een monteur: ‘De vorige keer leverde je de heftruck bij die klant met veiligheidsverlichting. Is dat nu niet de bedoeling?’ Zie, we doen het samen en mede daardoor is het hier niet alleen fijn werken, maar presteer je ook beter.”

Stilstaan kost geld

Ausma is importeur van Doosan vorkheftrucks. Iedereen die regelmatig op de weg zit, heeft de oranje kleur van Doosan wel eens gezien. Dit Koreaanse merk levert al sinds jaar en dag betrouwbaar materieel voor wegwerkzaamheden. Ook voor de logistieke vloot is Doosan een graag geziene gast. „Doosan denkt niet alleen aan het budget van de klant, maar ook aan het werkplezier van de chauffeur. Je ziet dat terug in het bedieningsgemak en de veiligheidsvoorzieningen. De cabine is zo ingericht dat de chauffeur altijd goed zicht heeft en belangrijke handelingen kan uitvoeren zonder afgeleid te worden.”

„De juiste heftruck voor een bedrijf is ook een heftruck van goede kwaliteit. Een heftruck die een uurtje stilstaat, kan een enorme kostenpost zijn. Is er toch een storing, dan zijn wij snel ter plekke. We hebben veel op voorraad, een mooie ruime en modern ingerichte werkplaats en dito servicebussen. Het stopt niet bij de verkoop van een heftruck, dan begint het pas. Met een uitstekende service maak je het verschil.”

Geen loodzuur, geen lithium-ion

„Als klanten vragen stellen over de batterij, bijvoorbeeld, ga je zoeken naar oplossingen. Het geval is dat de bekende loodzuur batterij een aantal beperkingen heeft. Zo’n batterij is niet geheel onderhoudsvrij maar aan de andere kant wel goed recyclebaar. De moderne lithium-ion is wel onderhoudsvrij en tussendoor oplaadbaar. Alleen de prijs is een stuk hoger en ze zijn moeilijk recyclebaar. We leveren nu een totaal nieuw type batterij pakket, die de voordelen heeft van de lithium-ion, maar met een veel aantrekkelijker prijskaartje. Tevens is deze recyclebaar, onderhoudsvrij en ook elk moment op te laden zonder capaciteitsverlies.”

‘Uiteindelijk wil de klant niet dat ene model, maar de beste heftruck voor zijn specifieke werksituatie’

Occasions, verhuur en lease Bij Ausma kun je een heftruck kopen, leasen of huren. Wie een occasion wil, is ook aan het goede adres bij Ausma. In de showroom staan een groot aantal heftrucks die nauwelijks van nieuw zijn te onderscheiden. „We hebben een eigen spuitcabine en knappen een tweedehands heftruck helemaal op. Als we zo’n nette klaargemaakte heftruck afleveren aan de klant en we zien de blijde gezichten, dan geeft dat ons ook weer energie. Indien de klant de heftruck in zijn eigen bedrijfskleuren wil, eventueel met logo, dan kan dat bij Ausma Vorkheftrucks in eigen beheer geregeld worden”, zegt Henk Graafstra.

www.ausma-vorkheftrucks.nl

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten