In samenwerking met UBN Uitzendbureau 15:57 Business to Business, Onderwijs, Werk

‘We maken werkend Nederland blij’

ubn

„Behandel een ieder zoals je zelf behandeld wilt worden.” Dat is wat Lennart van Driel, vestigingsmanager van UBN Uitzendbureau in Groningen, zijn collega’s regelmatig meegeeft. Bij UBN zijn ze altijd op zoek naar de persoon achter de uitzendkracht. „Als de uitzendkracht het naar de zin heeft en met plezier kan werken, dan is onze klant ook tevreden.” Het is een aanpak die echt werkt, getuige de groei die UBN doormaakt.

Groei is in een markt met een tekort aan arbeidskrachten niet vanzelfsprekend. Toch slaagt UBN er telkens weer in om de juiste match te maken. UBN is vooral actief in de sectoren logistiek en industrie, in de meest brede zin. „We bemiddelen met name mensen tot en met MBO+ niveau. Naast het uitzenden biedt UBN ook werving & selectie mogelijkheden voor administratieve- of leidinggevende functies aan”, legt Van Driel uit.

‘Behandel een ieder zoals je zelf behandeld wilt worden’

Aanpak

Ruim 30 jaar geleden startte Willem de Groot met UBN Uitzendbureau. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een serieuze speler in de uitzendbranche, met zes inloop vestigingen en meerdere inhouse locaties. De vestiging Groningen werd in 2016 geopend. Het uitzendbureau heeft zich in relatief korte tijd een eigen plek in de Noordelijke markt verworven. Volgens Van Driel komt dat vooral door de aanpak, het out of the box denken. „In de basis doen alle uitzendbureaus hetzelfde”, geeft hij aan. “Maar wij doen het bij UBN net even anders. Natuurlijk staat de wens van de klant voorop, maar wij vinden de wensen van de uitzendkracht minstens zo belangrijk. Daarom gaan we vooraf met elke kandidaat in gesprek, omdat we willen weten wat hen drijft, wie is de mens achter het CV? Dat doen we omdat we op basis van gelijkwaardigheid met elkaar willen werken. Ik denk dat wij met die specifieke aandacht en zorg voor onze uitzendkrachten en klanten verder gaan dan menig ander uitzendorganisatie.” Daarin past volgens Van Driel ook de mogelijkheid voor uitzendkrachten om via UBN trainingen en opleidingen te volgen.

Succes

„Wij zijn er van overtuigd dat de uitzendkracht ons succes bepaalt”, gaat hij verder. Een bijkomend gevolg van deze aanpak is dat de uitzendkracht vaak langer verbonden blijft aan UBN en onze klanten. „UBN is altijd op zoek naar mogelijkheden, we zien ons als verlengstuk van de klant. Als je dat oprecht en eerlijk doet en je kwetsbaar durft op te stellen, dan kun je succesvol zijn binnen de uitzendbranche. Ons doel is te werken aan een goed functionerende arbeidsmarkt. Dat betekent dat je met de opdrachtgever en de uitzendkracht tot de beste oplossing moet komen. Daar is UBN sterk in.”

www.ubnuitzendbureau.com

(Visited 12 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten