In samenwerking met ASN Installaties 13:40 Bouw, Energietransitie, Techniek / Maak- en procesindustrie

ASN Installaties: vakmensen voor maatwerk in de energietransitie

Een installatiebedrijf met energietransitie en service en onderhoud in de genen. Als ASN Installaties in Dokkum zegt ‘Energietransitie doe je samen’ dan heeft dat betekenis en inhoud. Mensen maken maatwerk en bieden elkaar perspectief. Kijk mee door het oog van duurzaamheid van een Friese energie partner.

ASN Installaties werkt voor particulieren, overheidsinstanties en mkb-bedrijven. Van verkoop, lease, levering, installatie en onderhoud van CV- ketel, boiler, geiser tot warmtepomp of waterontharder. Van zonneboiler tot zonnepaneel, ledverlichting en warmte terugwinning, het is dagelijkse kost bij het installatiebedrijf. En daar komt het onderhoud aan zonneparken nog bij. Met veertig mensen leveren we iedere dag maatwerk, zegt eigenaar Corinna Scharringhausen. Zeker omdat wij ons werk vooral doen in de bestaande bouw. Waar het gaat om verduurzaming, is het in het bestaande kritisch kijken naar wat mogelijk is, in technische en in financiële zin. „Geen gebouw of situatie is gelijk, het gaat er om dat je wens en verwachting zo goed mogelijk oppakt en vertaalt naar het optimale resultaat voor iedere klant, of dat nu een particulier, een instelling, en mkb- bedrijf, een energiebedrijf is. Of het gaat om een bedrijfspand, een monumentale woning of een rijtje woningen. En dat kan alleen als je de juiste mensen hebt. Mensen met de juiste opleiding, vaardigheden en instelling. Naar elkaar en naar de klant.”
Energietransitie staat bij ASN Installaties hoog in het vaandel. Het zit in het hart van Corinna Scharringhausen, die het destijds spraakmakende rapport van de Club van Rome zo uit de kast kan toveren om nut en noodzaak te duiden. Het gaat om de vertaling, meent ze. Een betere wereld maak je samen, het gaat er om wat jij kunt betekenen voor de wereld en voor een ander. „Dat is waar ik trots op ben. ASN bestaat uit een prachtig team dat we samen hebben gevormd. Wij kunnen samen met onze klanten een steentje bijdragen aan de grote transitie.” Een paar jaar geleden zette ze in op verdeling van verantwoordelijkheid. Zo kwam Iwan Mulder bij ASN, een doorgewinterde techneut die al vanaf z’n vijftiende in het installatie vak zit. Nu is Iwan als Manager Verkoop verantwoordelijk voor advies over onze producten en diensten richting klanten. Daarnaast kwam Jan van Raalte als Manager Techniek bij het team. Jan is een technische vakman en als voormalige professionele voetbal speler en coach ook een verbinder. Hij ziet onder meer toe op het opleiden en aanbieden van persoonlijke ontwikkeltrajecten aan de mensen van ASN Installaties in samenwerking met personeelszaken. En aan mensen die ASN Installaties nog graag verwelkomt: „Natuurlijk kunnen we vakmensen gebruiken, de vraag naar verduurzaming is groot en dat houdt voorlopig echt wel aan.”


Klanten meenemen in gedegen advies
Iwan Mulder zit vooraan bij het leveren van het maatwerk. „Wat wil, vraagt en verwacht de klant? We krijgen veel aanvragen vanuit de behoefte naar verduurzaming. We merken dat het heel effectief is als we mensen na een aanvraag eerst zo goed mogelijk informatie laten verstrekken over hun specifieke woon- en leefsituatie. Het is namelijk niet zinvol om offertes uit te brengen, als je niet eerst precies weet wat de bedoeling is. Met de informatie van de klant, kunnen wij zo goed mogelijk voorbereid op pad om ter plekke te kijken wat er moet en kan gebeuren. Kan het bouwtechnisch? Is het betaalbaar voor de klant, kan het opgesplitst in delen, wat moet er op de korte termijn, wat kan later, hoeveel tijd is er mee gemoeid? We maken een plan dat voor de betreffende woning en mensen passend is. Het gaat erom mensen mee te nemen in het tot stand komen van een gedegen advies. Gelukkig kunnen we adviseren vanuit een breed aanbod van producten van diverse fabrikanten. Dat geeft meer keuzemogelijkheden voor de klant en wij zijn flexibeler. Deels kun je met relatief simpele ingrepen veel betekenen. Het inregelen van technische installaties, zowel nieuwe als bestaande, is een vak apart geworden. Er valt veel voordeel mee te halen, in besparing en comfort. Maar ook hier geldt: begrijp dat wij wel de tijd moeten nemen om een installatie goed in te regelen. Welk effect heeft wat je instelt op jouw situatie? Als mensen dat inzien, hebben ze er begrip voor dat het geen kwestie is van even langskomen en klaar. Ik heb er altijd veel plezier in als we er in slagen het optimale voor de klant te bereiken.”


Waar ligt je passie en waar word jij vrolijk van?
Jan van Raalte kijkt er vanuit zijn technisch personeels-oog naar. „Juist de krapte op de arbeidsmarkt, maakt het soms gewoon extra lastig, we hebben er graag nog wat mensen erbij. Jan kijkt wat er moet gebeuren, en dan is het de juiste mensen op de klus zetten. We willen van betekenis zijn, we willen graag klanten helpen om te kijken hoe ze kunnen verduurzamen, hoe ze kunnen besparen. We willen de problemen waar mensen zich mee melden, ook het liefst zo snel mogelijk oplossen. Dat zit in ons dna, dat is ons vak. Daarom richten we ons heel erg op het loopbaanperspectief van iedereen bij ASN Installaties. Waar kom jij graag je bed voor uit? Waar word jij vrolijk van? Met iedereen kijken we naar de verwachtingen voor de komende drie tot vijf jaar. Wat doe je nu, wat zou je willen? Wat is daar voor nodig? Investeren en maatwerk willen leveren, vraagt ook om brede inzetbaarheid van medewerkers. Gelukkig zien we steeds meer mensen die kiezen voor meer scholing of training, naast wat ze ooit op school hebben geleerd. Het is niet gek als je na een paar jaar iets anders wilt doen in de brede wereld van installatietechniek. Die ruimte is er altijd binnen het erkend leerbedrijf ASN.
De markt van verduurzaming groeit, net als de markt van service en onderhoud aan diverse soorteninstallaties. De snelle ontwikkelingen tillen ASN Installaties sneller dan verwacht naar een hoger plan, zegt Corinna Scharringhausen. „Energietransitie doe je samen. De mens speelt in ook die grote transitie de cruciale rol. We moeten elkaar meenemen. Als collega en als team, als klant, leverancier en fabrikant, in partnerschappen. Samen kunnen we bijdragen aan een duurzamere wereld.”

www.asndokkum.nl

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Sluiten